Věděli jste, že Master Chief je vlastně kočka?

Zdravím vás a přeji hezký den. Tento, ale v tomto případě už minulý týden přinesl spoustu novinek a dnes se na pár z nich podíváme. Pohodlně se usaďte a pokračujte dál.

  • Microsoft se rozhodl učinit zvláštní rozhodnutí. Pomocí nové reklamy láká na svou konzoli Xbox Series X. A nejen to je zajímavé… O režii tří a půl minutového spotu se postaral režisér Taika Waititi, kterého znáte jako režiséra Thor: Ragnarok nebo letošního Králička Jojo.
  • Už zítra 15. prosince vydá Rockstar Games bezplatný přídavek Cayo Perico Heist, který přinese nový heist a i celý ostrov. Samotný Rockstar popisuje Perico Heist jako největší, nejodvážnější a akcí nabitý update. Vývojáři lákají na zcela jiný design heistu, který budete moci splnit sami bez pomoci ostatních hráčů. V případě, že si chcete zahrát ve skupině, můžete k sobě přizvat až tři další hráče. Rockstar Games mají v plánu příští rok vylepšit GTA V pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Navíc se chystají vydat GTA Online samostatně.
  • Joseph Staten, veterán týmu Bungie a série samotné, nám oznámil, že se Halo Infinite dočkáme až někdy k podzimu 2021. Konkrétně někdy mezi 22. zářím a 21. prosincem. Přibližně roční odklad sám o sobě vypovídá, že se určité aspekty hry výrazně předělávají a upravují, zejména grafika, k čemuž se článek také dostává. Samotný update je poté zakončen opět slovy Josepha Statena, který si samotnou hru vychvaluje. Údajně měl možnost kampaň dohrát už minimálně dvakrát a byl překvapen.
  • IO Interactive dokončují své nové dobrodružství Agenta 47, který se připomněl v tříminutovém traileru. Video ukazuje efektivní eliminace nepřátel a možnost využívat různé zbraně a předměty. Po nepříteli můžete třeba hodit balíček mouky. Ve všech případech je ale nutné hrát obezřetně a přemýšlet nad svým postupem, abyste nebyli prozrazeni. Naštěstí bude k dispozici celá řada převleků. Hitman 3 využije novou generaci konzolí. Vývojáři se pro oficiální PlayStation Blog rozpovídali o PS5 verzi. Hra bude podporovat rozlišení 4K, 60 snímků za sekundu, HDR a rychlé načítání. PS4 verzi bude možné bezplatně vylepšit na PS5 a spolehnout se na využití bezdrátového ovladače DualSense. Hitman 3 bude mít podporu PlayStation VR, abyste se mohli projít vnější částí nejvyšší budovy ve světě Hitmana. Pokud vlastníte předchozí díly z trilogie World of Assassinations na PS4, můžete se do jejich lokalit dostat skrz třetí díl. To dohromady znamená více než 20 míst, které můžete ve virtuální realitě navštívit. Aby vývojáři zajistili podporu PS VR, tak všichni majitelé PS5 verze Hitman 3 obdrží bezplatnou digitální kopii ve verzi PS4. Ať už se rozhodnete pro koupi jakékoliv verze Hitmana 3.

Hitman 3 vyjde na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a PS5 20. 1. 2021.

  • Survival hra Vigor od českého studia Bohemia Interactive (Arma, DayZ) se dostala už i na PS4 a PS5
  • Ubisoft odloží remake chystaného Prince of Persia: The Sands of Time. Nevyjde tedy 21.1. 2021, kdy měl původně vyjít, ale až 18.3. 2021. Jednoduše řečeno chtějí hru pořádně vyladit, a proto potřebují ještě víc času.
  • Minulý měsíc BioWare oznámil chystanou remasterovanou trilogii Mass Efectu. Má se jednat čistě o remaster, nikoli remake, kdy nás tvůrci lákají na lepší grafiku s vyšším rozlišením, vyšší frekvencí FPS, vylepšené textury pro 4K a detailnější modely postav. Mimo jiné jsme se na pátečním The Game Awards dočkali potvrzení nového dílu. Nejspíš půjde o pokračování trilogie. Hra má být teprve na začátku a neměli bychom se ji příští rok dočkat. Více tvůrci neprozradili.
Tak si aspoň pusťte trailer
  • Glen Schofield, tvůrce Dead Space a spoluzakladatel Sledgehammer Games (CoD: MW3, Advanced Warfare a WWII), představil na The Game Awards trailer na svůj nový počin  The Callisto Protocol. V kostce budeme uvězněni ve vězení Black Iron na měsíci Callisto a budeme se snažit utéct tvorům, kteří převzali vedení.
Upřímně mě trochu zamrazilo
  • ARK: Survival Evolved se dočká druhého dílu. Opět tam budou dinosauři, nějaký ten příběh a… Vin Diesel. Krom toho byl také oznámen animovaný seriál Ark: The Animated Series.
  • Jedna z nejvíce ikonických Star Wars her se podívá na mobilní zařízení. Ano, je řeč o Star Wars: The Knights of the Old Republic 2. Dorazí již v pátek 18. prosince na iPhony, iPady i zařízení s Androidem.

To je pro tento souhrn vše. Omlouvám se vám, pokud jste včera marně čekali na souhrn. Doufám, že jste se dozvěděli něco nového a budu se těšit na další článek.