Sníh ve Flight Simulatoru, blížící se konec Minecraft Earth a více

Zdravím vás a přeji hezký den. Vrátil jsem se po neohlášené pauze a přinesl vám nějaké novinky z minulého týdne. Myslím, že ty souhrny budu od teďka dělat vždycky v pondělí. Pohodlně se usaďte a pokračujte dál.

  • 5.1. ráno ředitel společnosti Shuntaro Furukawa oznámil, že se kanadské studio Next Level Games , kteří stojí za hrami jako Super Mario Strikers, Mario Strikers Charged, Punch-Out!!! a Metroid Prime: Federation Force, stává plnohodnotnou dceřinou společností rodiny Nintendo.

„Řada vlastníků usoudila, že je správný čas na prodej jejich akcií a společnost NLG proto začala zkoumat potenciální prodejní transakce,” říká Furukawa ve svém prohlášení. „Dokončení akvizice bude sloužit k zajištění dostupnosti vývojových zdrojů NLG pro Nintendo, včetně vývojových odborných znalostí, a také zajistí zlepšení rychlosti a kvality vývoje umožněné užší komunikací a výměny zaměstnanců s vývojovým týmem Nintendo“

  • Jak víme, tak v Bethesda Game Studios pracují na Strafieldu a The Elder Scrolls VI. Krom toho také pracují na pár pro nás zatím neznámých projektů, které potvrdil šéf Xboxu Phil Spencer. Mohl by jeden z nich být případný Fallout 5?

Momentálně vývojářské týmy spadající pod Zenimax pracují na hromadě projektů. Id pracuje na nové DOOM hře, MachineGames na Wolfenstein 3, Arkane Studios na svém Deathloop… Prozatím Bethesda nic neoznámila a nezbývá než čekat. Je možné, že by Bethesda spolupracovala s Obsidianem na novém Falloutu? Protože by to nebylo vůbec špatné a ani nemožné, když budou obě studia spadat pod Microsoft.

  • Do Microsoft Flight Simulatoru přišel update, který přidává sníh v reálném čase
Tvůrci si dali ohromnou práci s věrohodností
  • Microsoft se rozhodl po dlouhém promýšlení ukončit svůj projekt Minecraft Earth, který měl konkurovat známému Pokémon Go.

,,Minecraft Earth byl navržen na základě volného pohybu venku a spolupráce hráčů. To jsou dvě věci, které se v současné globální situaci staly téměř nemožné. V důsledku toho jsme učinili obtížné rozhodnutí o přerozdělení našich zdrojů do jiných oblastí, které jsou pro komunitu Minecraftu hodnotné. V červnu 2021 ukončíme podporu pro Minecraft Earth.

K ukončení MC Earth dojde 30. června letos. Poslední pomyslnou ránu mu zasadila pandemie koronaviru.

  • Videoherní režisér Harvey Smith poskytl rozhovor španělskému serveru Vandal, v němž zmínil, že se po čtyřletém působení v Arkane Lyon, kde pracoval na druhém Dishonored, vrátil do texaské pobočky Arkane Austin, kde v současnosti připravuje s tvůrci Dishonored a Prey zcela novou hru.
  • Střílečka Outriders, která měly vyjít začátkem února, byla odložena na 1.4. Dobrou zprávou zůstává, že hra bude mít demoverzi, ze které budete moct se svým postupem pokračovat už v normální hře.
  • Od čtvrtka 14.1. se bude na Epicu rozdávat Star Wars Battlefront II
  • V Japonsku se přestaly prodávát PS4 s harddiskem o kapacitě 1TB a výkonnější PS4 Pro. Důvodem je zaměření výroby na momentálně nedostatkové zboží v podobě PS5.  V prodeji tam zůstanou už jen PS4 500 GB Slim.
  • Aktualizace do CSGO z 8. ledna přinesla krom pár různých změn též jednu výraznou. V kompetitivním režimu se nově po odpojení hráče chybějící hráč nenahradí botem, jak bylo zvykem. Boti totiž nadobro zmizely. Komunita tuto novinku nevítá nejlépe a bere útokem. Je docela možné, že toto bude napraveno či jinak spraveno.
  • Na internet uniklo datum vydání remasterované trilogie Mass Efectu. Podle dvou obchodů, singapurského Shopitree a tureckého GSSHOP, se trilogie dočkáme 12. 3.

Datum se jeví jako velmi pravděpodobné, a proto připomínám, že hra vyjde na PC, Xbox One a PS4. U konzolí PS5 a Xbox Series X/S počítají tvůrci se zpětnou kompatibilitou.

To je pro tento souhrn vše. Doufám, že jste se dozvěděli něco nového a budu se těšit na další souhrn, případně samostatný článek.