Novinka: Přicházející COD battle royale, Call of Duty: Warzone, bude Free 2 Play

Nový mód ke hře Call of Duty: Modern Warfare, vydaný studii Activision a Infinity Ward, pod názvem Call of Duty: Warzone, vycházející 10. Března, bude další pokus o dobrou Call of Duty battle royale hru. COD: Warzone vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One zdarma ke stažení.


Hra bude obsahovat celkem 2 herní módy.
První mód je obyčejný battle royale, ve kterém se utká 150 hráčů proti sobě na jedné velké mapě. Týmy budou muset sbírat různé zbraně a vybavení, které najdou, aby měli šanci na výhru. Jedna z nových mechanik bude zajímavý respawn systém. Když někdo umře, bude poslán do Gulagu, kde musí vyhrát 1v1 zápas, aby si zasloužil respawn. Tato mechanika bude ke konci kola vypnuta. Taky budou přidané peníze, díky kterým si budete moci kupovat různé věci, např. vybavení a revive žetony.
V druhém přidaném módu, který se nazývá Plunder budou týmy soupeřit v počtu vydělaných peněz. Ty můžou získat několika způsoby, např. braní zásobovacích beden, zabíjení nepřátel nebo splnění kontraktů. V módu Plunder si užijete nekonečno respawnů a výběr svého vlastního vybavení.

Hra se odehrává na masivní mapě Verdansk, která podle Activision obsahuje přes 300 různých míst, na které se můžete podívat. Podle spekulací by mělo být součástí hlavní mapy také pár map z předešlých COD: Modern Warfare her, jako např. Broadcast, Overgrown či Terminal. Součástí hry bude vyhledávání zápasu jako solo hráč, duo tým, nebo tým tří hráčů. Hra taky bude obsahovat vozidla. Trailer hry ukazoval hráče používající helikoptéru a čtyřkolky.

Call of Duty: Warzone bude obsahovat crossplay pro PC uživately a uživately konzolí. Váš postup se bude také ukládat na vašem Call of Duty: Modern Warfare účtu pokud hru máte zakoupenou. Hru COD: MW ovšem nebudete potřebovat aby jste si COD: Warzone zahráli.