Jeskyně s vodopády, archeologie a vodní dráčci v Minecraftu

O tom, co nového nás čeká příští rok v Minecraftu, jsme se mohli včera dozvědět na včerejším Minecraft Live streamu, kde každým rokem Mojang oznamuje, na čem po celý rok pracuje. Mezi mnoha novinkami bylo i oznámení nového rozšíření pro Minecraft.

Logo chystaného rozšíření pro příští rok

Jednou z největších novinek bylo bez pochyb oznámení asi nejžádanějšího rozšíření, Cave Update, nebo spíše Caves and Cliffs. V něm bychom se měli dočkat mimo jiné nových, více propracovanějších jeskyní. V jejich generování by měla být větší rozmanitost než kdy dřív. Jeskyně by se měly větvit do menších tunelů, někde se objevovat jezírka, dokonce i vodopády s možností skočit do neznáma.

Práce archeologa

Dalším zajímavým kouskem bude možnost provádět práci archeologa. Hráči budou mít možnost hledat artefakty v ruinách a po ruce budou mít nový způsob těžby, při kterém pomocí štětce opatrně vykopají artefakt a pokusí se jej nepoškodit.

Nové bloky

Dočkáme se i nových bloků. Jedním z nich je tzv. Sculk Sensor, který reaguje na pohyb vydáním signálu a dává hráčům více způsobů, jak vytvářet lepší pasti. K dispozici budou také stalaktitové a stalagmitové bloky, které budou tvořit vnitřní skály jeskyní, a nová měděná ruda, kterou bude možné použít k výrobě bleskosvodu. Mojang také naznačuje, že pokud budou mít hráči to štěstí a našli by spoustu křišťálových geod, mohou vytvořit dalekohled.

Noví mobové

Čekají nás i noví mobové. Mojang odhalil dva z nich: Warden a Axolotl. Wardenové jsou nepřátelští a reagují na pohyb. Axolotl je tvor, který sídlí v kalužích vody a může vám pomoci v boji. Stejně jako v reálném životě je roztomilý a přátelský.

Seznam nových věcí pro hory a horské úseky v novém rozšíření pro Minecraft je mnohem menší a Mojang jej shrnul tím, že bude zahrnovat efektnější generaci hor, sněhové pasti a drzé horské kozy.

Na nové typy hor se má lézt obtížněji
Horské kozy budou moct skákat do velkých výšek