Elden Ring už má být hotový, nová operace do CS:GO a více

Zdravím vás a přeji hezký den. Tento týden přinesl spoustu novinek a dnes se na pár z nich podíváme. Pohodlně se usaďte a pokračujte dál.

  • Kombinace vážně pojatého mafiánského příběhu s bojovkou a bizarními minihrami si své unikátní kouzlo udržuje už celých patnáct let – to je skromný popis série Yakuza od Segy, která dosáhla na neuvěřitelných 14 milionů prodaných kousků. Je to velmi obdivuhodné číslo, které se jen tak nevidí.
  • Služba EA Play bude integrována do předplatného Xbox Game Pass pro PC 15. prosince letos. Nebudete tak muset platit EA Play a jen si bude třeba stáhnout Origin.
  • Spoluzakladatel Avalanche Studios Christofer Sundberg zakládá nové herní studio. Bývalý kreativní ředitel série Just Cause představil Liquid Swords. Nový tým se zaměří na akční AAA tituly v otevřeném světě s nezapomenutelnými momenty. Po odchodu z Avalanche si dal Sundberg roční pauzu. Tu podle svých slov potřeboval. Měl čas přemýšlet o tom, jaké hry chce vytvářet.
  • Xbox Series X je největším zklamáním roku v herním průmyslu, tvrdí Matt Gardner z magazínu Forbes. Ačkoli je konzole výkonnější, nabízí hraní ve vyšších snímcích za sekundu a přináší další vylepšení, tak jde jen o lepší Xbox One X. Gardner vyčítá Microsoftu nedostatek optimalizovaných her a že jde pouze o upgrade. Není to prý nic vzrušujícího. Na druhou stranu si všímá, že Sony na příští rok slíbila Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok a Gran Turismo 7, zatímco Microsoft pouze Halo Infinite.
  • Příští týden budou na Epicu dostupné dvě peckové hry od Obsidian Entertainment (tvůrci Fallout: New Vegas nebo novějšího The Outer Worlds, kdybyste pozapomněli). Budou to dva RPG tituly Tyranny a Pillars of Eternity. Obě hry budou dostupné ve vylepšených edicích. U první dostanete k základní hře i veškerá dodatečná DLC, oficiální soundtrack, mapu, vyzváněcí melodie, sbírku krátkých příběhů z místního světa, digitální wallpapery, guide book a virtuální art book. U druhé dostanete navíc veškerá DLC.
  • Dle slov dostupných oznámení má být chystaný Elden Ring od FromSoftware, tvůrců Dark Souls, hotový. Je docela možné, že pořádného traileru bychom se mohli dočkat na The Game Awards. Pokud potřebujete kratší shrnutí, tak má jít o nové RPG zasazené do otevřeného světa. Na hře se mimo jiné podílí George R.R. Martin, autor románů Píseň ledu a ohně, aby pomáhal s vytvořením temného a nebezpečného světa.
  • Do Fall Guys zamíří kostým DOOM Slayera. Takže pokud máte Fall Guys a chuť shazovat ostatní, tak do toho.
  • Do World of Tanks na Vánoce pro změnu zavítá Čestný Texas Ranger Chuck Norris.

„Hráči rádi říkají, že jsem měl být na druhé straně, když prohrají bitvu; no, teď to může být jen pravda,“ říká Chuck Norris, velvyslanec World of Tanks. „Jak všichni víte, i když jsou sázky na stole, nejsem ten, kdo se vyhýbá výzvě, a doufám, že moji kolegové tankisté jsou na mě hrdí, když přijmou Chuckovu výzvu!“

  • Do CS:GO přišla nová operace jménem Broken Fang. Operace jsou obdobou sezón. Broken Fang přináší nové výzvy, exkluzivní kompetitivní 5v5 mód Broken Fang Premier pro držitele season passu a Retakes mód pro všechny hráče, ve kterém tři teroristé brání bombu proti čtyřem counter-teroristům. Valve tvrdí, že jde o rychlý herní režim, kde si zbraně nebude kupovat, ale volit. Nesmí také chybět celkově nové mapy, statistiky, noví operátoři, týdenní mise, nové skiny, nálepky a zbraně.
Logo nové operace

To je pro tento souhrn vše. Doufám, že jste se dozvěděli něco nového a budu se těšit na další článek.