AC: Valhalla zažívá neobvyklé prodeje v prvním týdnu, GoW Ragnarok oznámen a více

Zdravím vás a přeji hezký den. Tento týden přinesl spoustu novinek a dnes se na pár z nich podíváme. Pohodlně se usaďte a pokračujte dál.

  • AC: Valhalle se daří v prodejích (jak na konzole, tak PC) a sbírá dobré ohlasy od kritiků. Ubisoft uvedl, že prodeje v prvním týdnu jsou největší v historii celé AC série, která běží od roku 2007.
  • Microsoft nemá v plánu dávat tituly od Bethesdy jako exkluzivity pro Xbox a PC, ale chce nabídnout jejich nejlepší verzi. „Chceme, aby tento obsah byl na našich platformách buď první, lepší nebo nejlepší,’’ řekl finanční ředitel Xboxu Tim Stuart. „Důrazně podporujeme hraní napříč platformami, pokud je to dobré pro herní ekosystém, je to dobré pro nás, klasický příliv zvedá všechny lodě,“ řekl.
  • Ubisoft popřel spekulace o tom, že by Diego, syn diktátora Antóna Castilla z nadcházející Far Cry 6, byl Vaas z Far Cry 3. Rovněž popřeli, že by byl Far Cry 6 prequelem třetího dílu. Spekulace se začali objevovat hned po oznámení Far Cry 6, kdy lidé spojovali jizvu, kterou má Diego nad pravým obočím s tou, kterou má na stejném místě Vaas. Taky připomínám, že FC6 byl odložen a nevyjde plánovaného 18. února. Kdy vyjde Ubisoft zatím nekomentoval. Na Microsoft Store se ovšem objevilo datum 26. 5. 2021. Zda to bude oficiálním datem zatím není jasné.
  • Vzpomínáte si na Skull & Bones, které Ubisoft oznámil na E3 2017? Pokud ano a říkáte si stejně jako já, kde vázne datum vydání či aspoň nějaká informace, mám špatnou zprávu.
    Ze své pozice generálního ředitele v Ubisoft Singapure musel odejít Hugues Ricou, který se na vývoji podílel. Podle všeho se Ricour dopustil sexuálního obtěžování svými nemístnými poznámkami o tom, co ženy nosí a polibcích získaných na pracovních akcích. Mimo jiné nebylo jeho chování v posledních měsících zrovna ukázkové a podle některých zdrojů bylo až šikanující.

Skull & Bones svými námořními bitvami připomíná Assassin’s Creed IV: Black Flag a zřejmě si budou podobní nejen v tom. Nicméně si budeme muset ještě nějakou dobu počkat na další info. Prý by mělo S&B vyjít příští rok spolu s Far Cry 6 a Rainbow Six: Quarantine. Já budu doufat, že nám konečně řeknou něco nového.

Trailer z E3 2017
  • V září Sony oficiálně potvrdila spekulace o God of War: Ragnarök. Přesné datum vydání je zatím neznámé, ale předpokládá se, že bychom se měli dočkat v průběhu příštího roku.
    V minulosti Sony dávalo dost jasně najevo, které hry budou pro danou generaci exkluzivní. Momentálně se dá zcela jasně mluvit pouze o Astro’s Playroom nebo Demon’s Souls. Spoustu hráčů pak překvapilo, že Spiderman: Miles Morales nebude dostupný pouze pro novou konzoli, ale i jejího předchůdce. Podobně jsou na tom i Sackboy: A Big Adventure a Horizon Forbidden West, což ostatně potvrzuje plán Sony – podporovat PS4 minimálně do roku 2022.
Ragnarok přichází
  • Vývojáři z dánského IO Interactive, kteří stojí za sérií Hitman, zveřejnili krátký teaser na svůj nový projekt. Teaser zveřejnili ve čtvrtek 19.11. a jejich nový projekt zatím nese pracovní označení Project 007. Jméno snad už dostatečně napovídá, že se vžijeme do kůže britského agenta s povolením zabíjet Jamese Bonda. Bude se jednat o tzv. prequel a zřejmě budeme svědky počátků Bondovy bohaté kariéry.
  • Pokud někoho zajímá, kdy se DOOM Eternal dostaví na Nintendo Switch, mělo by to být „velmi brzy“, jak hráčům sdělila Bethesda. Vyjde ovšem pouze v digitální verzi.
  • Horizon: Zero Dawn z roku 2017 je jedna z exkluzivit pro PS4, které se podívalo i na PC. Od srpna je možné pořídit jej na Steamu či Epicu. Od 24.11. se podívá i na polský GOG. Co se týče sequelu, nic nového není známo, ale samotné vydání by mělo být někdy příští rok. Tak snad.

To by bylo pro tento souhrn vše. Pro příští týden se budu taky snažit odchytit pár zajímavých věcí. Určitě to nebyl poslední týdenní souhrn, který ode mně vidíte. Budu se těšit na další článek a doufám, že vy také.